Skip to content

Rouw en Verliescoaching

Overlijden

Het verlies van een dierbare maakt veel emoties los. Boosheid, onmacht, verdriet, opluchting na lang lijden, eenzaamheid. Als het moeilijk is om hier zelf mee om te gaan, kan ik je daarbij helpen door middel van individuele gesprekken of door deelname aan de lotgenotenrouwgroep.

Ik put hierbij uit mijn opleiding tot rouwbegeleider en mijn eigen levenservaring. Natuurlijk staat jouw of jullie verhaal centraal. Met luisterend oor en open hart neem ik je serieus bij alles wat je vertelt.

Leren om je verdriet de ruimte te geven, dat helpt je om te gaan met het verlies. Geleidelijk zul je het verlies minder op de voorgrond ervaren en kun je je leven weer oppakken.

Echtscheiding

Ook bij scheiding speelt rouw een grote rol. Afscheid nemen van een vertrouwde situatie, loslaten van wat voorbij is. Dit geldt voor de ouders die gaan scheiden én voor de kinderen.

Kinderen kiezen zelf niet voor de scheiding, het overkomt hen. Omgaan met deze ingrijpende situatie, kost moeite. Ik heb hier o.a. het therapeutisch bordspel Hart op de Tong voor ontwikkeld. Ook begeleid ik groepen voor kinderen van gescheiden ouders. Daar leert een kind in een veilige setting met lotgenoten omgaan met alle complexe emoties.

“Als het verlies even te zwaar is, loop ik met je mee.”

Een kaartje wat ik kreeg een half jaar na relatietherapie:

“Vooral zo na de feestdagen, als je dan de tafel rond kijkt besef je hoe fijn het is dat we bij elkaar zijn gebleven. Het was “ouderwets” gezellig. Ja, we zijn een fijn gezin. Dat waren we ooit en dankzij jou nu weer. Dankjewel!”

“Tijdens mijn bezoeken aan Gea heb ik haar ervaren als een betrokken vrouw. Met aandacht luisterde ze naar mijn verhaal, met zorg en bekwaamheid reageerde zij hierop. Dan gingen we vervolgens samen aan het werk. Gea nam me a.h.w. mee aan de hand en zo kwam ik over een brug. Ik moest het zelf doen, maar hoefde dat stuk op dat moment níet alleen te doen. Hiermee werd alles lichter waardoor ik verder kon met wat er is. Blijdschap en dankbaarheid is nog steeds wat er is als ik aan haar denk.”

Edith

Burn-out en ontslag

In je werk kunnen ook verlieservaringen voor komen. Bij het verliezen van je baan, komt een soort rouwproces op gang. Hetzelfde geldt voor een burn-out. Loslaten van je ‘werkende’ identiteit, dat kost veel moeite. Bij alle werk gerelateerde situaties bied ik persoonlijke coaching. Samen kijken we naar wat je nodig hebt. In mijn werk als jobcoach heb ik nauw samengewerkt met het UWV.

“Rouw en verlies, Ik help je het beste uit jezelf te halen.”

HarmonyCoaching kan je helpen bij:

 • Verlies van een dierbare
 • Scheiding
 • Verlies van baan
 • Burn-out
 • Te weinig zelfvertrouwen
 • Spanning in het gezin
 • Spanning in de relatie
 • Spanning op het werk
 • Trauma (EMDR)

Individueel

Bij Harmony Coaching staat persoonlijke begeleiding centraal. In een aantal individuele gesprekken gaan we samen aan de slag met waar jij tegen aanloopt. Bij angsten of een trauma kan ik EMDR therapie inzetten. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen kijk ik niet alleen naar jou maar ook naar jouw familiesysteem. Dit kan in de vorm van tafelopstellingen (met Hart op de tong in beeld) of met vloeropstellingen.

In de intake bekijken we hoeveel gesprekken nodig zijn. In de meeste gevallen zijn 3 tot 8 gesprekken voldoende. Ik begeleid zowel volwassenen, jongeren als kinderen. Bij kinderen is het prettig als een ouder (op de achtergrond) aanwezig is bij de gesprekken. De individuele gesprekken vinden plaats in mijn praktijk aan huis. In overleg kan ik bij u thuis komen, meer informatie vindt u op de pagina Praktisch.

Groepen

Bij Harmony Coaching kun je terecht voor:

 • Lotgenotencontact rouw- en verlies voor volwassenen
 • Lotgenotencontact rouw- en verlies voor kinderen
 • Lotgenotencontact voor kinderen van gescheiden ouders

Lotgenotengespreksgroep

In Harmony, samen rouwen.

In Harmony, samen rouwen is een lotgenotengespreksgroep voor mensen die een dierbaar persoon hebben verloren. In Harmony, samen rouwen helpt je om je leven weer op orde te krijgen.
Wie rouwt, doet dat op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo. Maar iedereen heeft te maken met verdriet en pijn. In zes ontmoetingen staan zulke gevoelens centraal: afscheid (kunnen) nemen, emoties, reacties van de omgeving, lichamelijke klachten en persoonlijke ervaringen. De herkenning, erkenning en steun die juist lotgenoten elkaar kunnen geven, helpen stap voor stap de weg vooruit te vinden.

In samenwerking met het Vechtgenotenhuis, centrum voor leven met en na kanker, kun je je opgeven voor deze lotgenotengespreksgroep.

Bekijk data bijeenkomsten
Therapeutisch bordspel ‘Hart op de tong’

Speciaal voor lotgenoten is Hart op de tong ontwikkeld. Dit is een therapeutisch bordspel, dat ik gebruik bij groepen, gezinnen maar ook bij individuele sessies. In een veilige setting komen vragen voorbij als ‘Mocht jij zelf kiezen bij wie je ging wonen?’ ‘Wat mis je het meest sinds je ouders uit elkaar zijn?’.

Hart op de tong bij rouw en verlies is een uitbreiding te gebruiken bij verlies van een dierbare. Met vragen als: ’Heb je iets gezegd/gedaan bij de uitvaart?’ ‘Gaan mensen anders met je om nu… overleden is?’

Reviews van deelnemers In Harmony

“Vond het fijn om aan deze groep te mogen deelnemen. Met lotgenoten te praten die begrijpen waar je dagelijks tegen oploopt na het verlies van je geliefde. Hier zijn geen woorden voor te vinden.”

Peter

“Ik vond de opbouw heel goed. Kennismaken met elkaar en met onze dierbaren. Gea stelde goede vragen en op poster beknopt weergegeven. Het kaarsje brandend bij de foto, ook zo een persoonlijk mooi gebaar. Het vertrouwen in en met elkaar voelt al gelijk goed. Lotgenotencontact. Het goed ontwikkelde spel is een mooi middel om ieder aan het woord te laten. Het geeft structuur. En op speelse manier zijn er diepe gevoelens en gedachten uitgewisseld aan elkaar. Je bent niet de enige. En je leert van elkaar om te gaan met rouw, verlies en verdriet. En merkt dat er veel Liefde huist in verdriet. De cursus map is ook prima wat mij betreft. Ik kijk er in en haal zo weer tips op. Ook anderen geef ik door dat Gea een goede cursus heeft ontwikkeld en gegeven. Ik geef je een cijfer 10. En ik gun veel lotgenoten ook goede ervaringen toe.”

Thea

“De lotgenotenbijeenkomsten waren voor mij van grote betekenis en nog steeds. Na het verlies van mijn echtgenoot vorig jaar september was het voor mij heel waardevol en fijn om met lotgenoten te zijn. Mede door de fijne en deskundige sturing van Gea voelde het voor mij veilig en vertrouwd om mijn emoties en gevoelens te delen en te uiten. Kortom, het was een hele fijne ervaring en heb er fijne mensen leren kennen. Een aanrader voor iedereen die met rouw te maken heeft.”

Ilse
Back To Top